Tips voor het kopen van de juiste pannen voor in de keuken

Het kopen van pannen is niet makkelijk. Er is ontzettend veel keus en daarnaast kun je pannen kopen vanaf € 20,-, maar ook vanaf € 2000,-. Wat is het verschil tussen een goedkope en een dure plan? Is een dure pan het geld waard? In dit artikel vertellen we jou meer over het kopen van pannen en waar je rekening mee dient te houden. Lees snel verder wanneer je op het punt staat om pannen te kopen.

Er zijn ontzettend veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Dit maakt het niet makkelijk om voor de juiste pannen te kiezen. Zeker wanneer je het om grote bedragen gaat, wil je er zeker van zijn dat je de juiste pannen in huis haalt. Lees snel verder en doe je voordeel met het advies en de tips die wij verschaffen.

Welke pannen heb je nodig?

Er zijn verschillende pannen te koop, denk aan een koekenpan, hapjespan, steelpan, wokpan, grillpan, vispan, soeppan en sauspan. Je kunt er eventueel voor kiezen om een pannenset te kopen, waarbij je een complete pannenset in één keer kunt kopen. Deze pannen zijn ook weer van verschillende materialen gemaakt, waardoor ze ook weer andere eigenschappen hebben. Het hangt dus van jou af welke pan je nodig hebt.

De warmtebron

Een belangrijk aspect is de warmtebron. Er zijn meerdere manieren om het eten warm te maken, denk bijvoorbeeld aan gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie warmtebronnen. Elke warmtebron heeft een andere eigenschap, waar je rekening mee moet houden wanneer je nieuwe pannen koopt. Alle pannen werken op gas, dus als je gebruik maakt van gas zal je met de pannen niet in de problemen komen. Wanneer je een pan zoekt voor een inductiekookplaat, dan is het slimmer om voor een keramische pan te kiezen. Houd daarbij rekening met het formaat van de kookzone, waar je de pannen op zet.

De meeste pannen worden geleverd met een anti-aanbaklaag. Bij de ene pan is deze aanbaklaag minder dik dan bij de andere. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat eten niet aan de plan blijft plakken. Het is belangrijk dat je deze anti-aanbaklaag niet met een sponsje of zeep schoonmaakt. Het is beter om te kiezen voor warm water en eventueel wat olie.

De duurdere pannen zijn uitgerust met een warmte-indicator. Hiermee wordt de pan egaal rood wanneer er een bepaalde temperatuur is bereikt. Je weet dan wanneer je kunt beginnen met bakken en braden. Ook zijn bepaalde pannen uitgerust met een anti-distortion disc, waarmee de plan niet zal kromtrekken.

Is een dure pan de moeite waard?

Dure pannen kunnen de moeite waard zijn. Over het algemeen zijn duurdere pannen voorzien van een dikkere antibaklaag, zodat je zeker weet dat deze er voor een langere tijd in blijft zitten. Daarnaast kunnen er kleine deeltjes van metaal en staal in je eten terecht komen wanneer er geen anti-aanbaklaag in de pan zit. Daarnaast kun je over het algemeen veel langer genieten van dure pannen. Met dure pannen bedoelen we een pannenset boven de € 200,-. Dat lijkt behoorlijk veel geld, maar met deze pannensets kun je eenvoudig 5 – 10 jaar doen, iets wat niet het geval zal zijn met goedkope pannen.

Zeker wanneer je van koken houdt en regelmatig in de keuken staat is het de moeite waard om duurdere pannen in huis te halen. Wanneer je niet vaak thuis kookt, hoef je niet perse extreem dure pannen te kopen.

Meer weten over het kopen van pannen? Neem dan eens een kijken bij het assortiment met pannen van wezan. Deze online woonboulevard biedt kwalitatieve pannen aan tegen een goede prijs. Absoluut even een kijkje nemen dus.