Retro koelkast: geeft je keuken pit

Koelkasten, je keuken kan niet zonder. Vroeger was je keuze in koelkasten erg beperkt. Je had een witte, of als je geluk had een chromen of zwarte uitvoering en dat was het wel zo’n beetje. Tegenwoordig heb je een brede keuze, niet alleen in kleuren, maar ook in stijl. Ga je voor de jaren 50 uitstraling. Kies dan een retro koelkast.

 

Albert Einstein

De enige echte Albert Einstein was de uitvinder van de koelkast, samen met Leo Szilard. Zij deden hun uitvinding in 1926. Dit eerste type heette, heel origineel, de Einstein- Szilard koelkast. Dit was een wel heel erg retro koelkast die werkte op gas. Zover wil je waarschijnlijk niet terug in de tijd. Pas na de ontwikkeling van moderne koeltechnieken en de verspreiding van elektriciteit kwam de koelkast die wij zo goed kennen. Dat was halverwege de twintigste eeuw.

 

Retro koelkast met kleur

Hoe leuk de jaren 50 ook zijn qua stijl en vormgeving; ook in die tijd waren de koelkasten gewoon saai wit. Maar gelukkig is dat inmiddels heel anders. Als je je keuken pit wilt geven dan is een retro koelkast nu een echte blikvanger.

Retro koelkasten zijn er in allerlei kleuren en ze laten zich daarom ook goed combineren met andere apparatuur in diezelfde stijl. Retro koelkasten hebben natuurlijk de vorm en stijl die je inmiddels zo goed kent van de populaire jaren 50 stroming. Ze hebben vaak mooie ronde vormen en opvallende chromen elementen. Je kunt kiezen uit een serie prachtige kleuren van mintgroen tot geel en van rood tot blauw.

 

Richt jouw keuken in in jouw stijl

Het maakt niet zoveel uit welke retro koelkast je kiest, zo lang hij maar past in jouw keuken en bij jouw stijl. Retro koelkasten zijn trendy en geven je keuken een unieke uitstraling. Zo wordt jouw keuken  een prettige plek om te verblijven. Het is natuurlijk een leuke uitdaging om bij jouw retro koelkast andere apparatuur te vinden die daar goed bij past. Ook op dit gebied is er veel te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om alles in dezelfde kleur in te richten als je retro koelkast, of je kunt gaan voor het speelse element met allerlei kleuren. Hoe dan ook zal de retro koelkast de blikvanger zijn in jouw keuken!