De kracht van sfeerlicht

oosterse lampen

Een gezellige huiskamer, wie wil dat nou niet? Het is immers de plek waar je elke dag weer een groot deel van je tijd besteed. En een beetje sfeer is dan geen overbodige luxe. Maar je kan nog zulke comfortabele en gezellige meubels hebben, de sfeer in je woonkamer valt of staat bij de belichting. Toch is het iets wat veel mensen vergeten bij het inrichten van hun woonkamer. Lees snel verder hoe jij jouw woonkamer sfeervoller dan ooit laat lijken doormiddel van deze tips!

LED & sfeer?

Een vaak voorkomende klacht is dat moderne spaarlampen en dergelijke simpelweg niet meer het fijne warme licht geven zoals vroeger een gloeilamp dit deed. En ook al is daar wellicht wel wat voor te zeggen, de technologie is inmiddels wel wat verder. Er zijn tegenwoordig genoeg vertrouwd voelende LED lampen op de markt. Tevens ligt het soort licht wat je krijgt uit een lamp sterk aan het soort lampenkap dat je gebruikt. Een goede sfeerlamp verkleurt het licht zelf naar een aangename en warme kleur. Tevens branden LED lampen langer, zijn ze zuiniger en ook nog eens goed voor het milieu. Kortom, laat de gloeilamp achterwege.

Soorten lampen

Maar welke soort lamp heb jij nou nodig voor jouw woonkamer? De keuze is eindeloos maar het moet natuurlijk wel passen bij de rest van jouw interieur. Neem in ieder geval als vuistregel dat een sfeerlicht zelden tot nooit aan het plafond hangt. Het is doorgaans mooier als de lichtbron op hetzelfde niveau is als de rest van uw meubels. Zo kan u zelf ook spelen met welk stuk van de kamer meer of minder licht krijgt. Verder is het interieur van groot belang. Heeft u bijvoorbeeld een sobere, minimalistische inrichting? Overweeg dan een moodlight voor achter de televisie. Zo laat u het interieur vrijwel onaangeroerd maar is er toch een nieuwe dimensie aan uw woonkamer toegevoegd. Vaak kunnen deze lampen ook van kleur veranderen, wat zorgt voor een futuristische vibe. Heeft u echter een totaal tegenovergesteld, meer exotisch interieur? In een woonkamer met veel accessoires en decoratie komen oosterse lampen goed tot hun recht. Deze uitgebreid versierde lampen zorgen voor prachtige patronen door de hele woonkamer. Vaak zijn deze lampen aan de muur bevestigbaar waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen, zeer praktisch dus! U verandert uw woonkamer zo binnen no time in een oosters theehuis, en als dat geen gezellig thuis komen is!