4 belangrijke tips voor tafels kopen

Wanneer je nood hebt aan één of meerdere trendy tafels voor in je woning begint er uiteraard een belangrijke zoektocht. Het is namelijk de bedoeling dat je de tafels die je gaat kopen gedurende een lange tijd kan gaan gebruiken. Om dit te kunnen realiseren zullen de tafels niet alleen voldoende kwalitatief moeten zijn, daarnaast spreekt het voor zich dat ze ook op vlak van uitstraling zullen moeten zien te voldoen aan de vooropgestelde verwachtingen. Ga jij ook nieuwe tafels kopen? Hou dan op z’n minst rekening met de onderstaande 4 belangrijke tips!

            1.) Denk ook eens aan een ronde tafel

In het merendeel van de gevallen kijken mensen bij het kopen van nieuwe tafels in de richting van een vierkante of een rechthoekige tafel. Dergelijke tafels mogen dan inderdaad erg praktisch zijn en er bovendien ook best goed uitzien, toch kan het ook de moeite waard zijn om even een andere vorm te overwegen. Wat namelijk bijvoorbeeld te denken van ronde tafels? Tafels die over een ronde vorm beschikken zijn niet alleen erg gezellig, daarnaast kunnen ze moeiteloos geïntegreerd worden in elke stijl van eetkamer.

            2.) Denk goed na over de hoogte van je tafel

In het merendeel van de gevallen beschikken tafels over een standaard hoogte. Verschillende zaken kunnen de totale hoogte van je tafel echter aanzienlijk beïnvloeden. Denk hierbij aan:

  1. Het onderstel waar de tafel over beschikt;
  2. De dikte van het tafelblad waar gebruik van wordt gemaakt;

In principe geldt voor een tafel dat de hoogte kan variëren van 76 tot 80 centimeter. Ondanks het gegeven dat deze 4 centimeter op het eerste zicht wellicht niet echt indrukwekkend lijkt kan ze het eindresultaat wel degelijk behoorlijk beïnvloeden. Kies je voor tafels met een hoogte van 80 centimeter die gecombineerd worden met kleine kuipstoeltjes? Dan wil dat in de praktijk wel eens de nodige problemen met zich meebrengen.

            3.) Uit welk materiaal moeten je nieuwe tafels zijn                       gemaakt?

De materialen waar je nieuwe tafels uit bestaan vormen uiteraard eveneens een belangrijke factor om bij stil te blijven staan. Dit niet alleen omdat de gekozen materialen de uitstraling van je tafel beïnvloeden, maar ook omdat ze bepalend zijn voor de kwaliteit en levensduur van je tafels. Met name een eiken tafel staat er bijvoorbeeld om bekend over de hele lijn een uitmuntende kwaliteit te realiseren. Deze tafels zijn niet alleen lekker robuust, daarnaast kunnen ze tegen een stootje en passen ze ook nog eens in elk mogelijk interieur. Het spreekt voor zich dat tafels ook nog verkrijgbaar zijn in heel wat andere materialen.

            4.) Koop bijpassende stoelen bij je tafels

Tot slot is het bij het kopen van nieuwe tafels eigenlijk ook altijd aan te raden om er eveneens, nieuwe, bijpassende stoelen bij te kopen. Heel wat mensen beslissen uiteindelijk om hun oude stoelen toch nog enige tijd aan te houden, ondanks het feit dat deze helemaal niet passen bij de stijl van de nieuwe tafels. Dat is vervelend, niet in het minst omdat dit de globale uitstraling van de (eet)kamer uiteraard in het geheel niet ten goede komt. Haal je dus nieuwe tafels in huis? Denk dan ook eens aan het kopen van nieuwe stoelen! Voor een ruim assortiment trendy tafels kijk op je Gigameubel.nl.