Het belang van een mooie vloer in uw woning

Of je nu gaat verhuizen of bezig bent het huis flink te gaan verbouwen: je ontkomt niet aan de vloer. De vloer is letterlijk en figuurlijk de basis van het huis. Het is dan ook erg belangrijk dat er een goede, mooie vloer in de woning ligt. Waarom? Dat heeft verschillende redenen.

Bepalend voor de stijl van het huis

De vloer van een woning is erg bepalend voor de stijl van het huis. Een keramisch parket geeft bijvoorbeeld een landelijke, maar toch moderne sfeer. Ga voor een keramisch parket gelegd in visgraat voor een speelse stijl in huis.

Veel mensen denken dat de vloer weinig invloed heeft op de rest van het huis, maar het tegendeel is waar. Je kiest immers een kleed dat bij de vloer past, een bijzettafel die past bij het kleed, een vaas die past bij de bijzettafel enzovoort. Omdat de vloer de basis is van het huis, vloeit de rest van de stijl daar ook uit voort.

Een vloer is sfeer

Er zijn mensen die geen laminaat in huis willen, omdat zij stellen dat die geen sfeer hebben. Wellicht hebben ze wel gelijk, want wat is er nu mooier dan een keramische of houten vloer? Wanneer je een kamer binnenkomt, is de vloer het eerste wat opvalt. Het is dan ook een echte sfeermaker. Niet alleen het materiaal van de vloer, maar ook de kleur is erg belangrijk. Wanneer je voor een lichte kleur gaat, straalt de kamer al snel een moderne sfeer uit. Ga je voor bijvoorbeeld een donkerbruine vloer, dan is de kans groot dat jouw kamer al snel een authentieke, ouderwetse sfeer uitstraalt. Indien je een vloer gaat kopen is het dus ook belangrijk om na te denken over de sfeer die je uit wilt gaan stralen met je nieuwe vloer.

Bijpassende accessoires

Als de vloer eenmaal ligt in huis, koop je vaak ook een aantal accessoires om de boel op te vrolijken. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed. Wanneer je een mooie vloer in je woning hebt liggen, past deze vaak vanzelfsprekend mooi bij het vloerkleed. Maar het gaat niet alleen om kleden, denk ook aan tafels, televisiemeubels, stoelen en de bank. Het is dus slim om als je een vloer gaat kopen alvast na te denken over de meubels die je wilt gaan kopen. Bij een mooie vloer passen immers allerlei meubels.