Met een beveiligingscamera hou je alles in de gaten

Beveiligingscamera

Je kunt er helaas niet meer omheen. Woninginbraken zijn aan de orde van de dag. Misschien nog niet bij jou in de buurt, maar het dievengilde is altijd op zoek naar nieuw gebied. Je kunt dus maar beter voorbereid zijn. Natuurlijk sluit je je deuren en ramen goed af. Natuurlijk heb je een lamp in de tuin die aan gaat zodra er iemand langs loopt. Het is logisch dat je schutting of je hek goed op slot kan. Maar een beveiligingscamera in je huis en/of in je tuin is ook zeker geen overbodige luxe. Een beveiligingscamera neemt namelijk precies op wat er gebeurt in en om je huis. Dat geeft een extra gevoel van veiligheid.

Een beveiligingscamera schrikt af

Wanneer ongenode gasten zich op jouw erf of in jouw tuin bevinden, zullen ze minder geneigd zijn om in te breken als er heel duidelijk een beveiligingscamera geplaatst is. Ook een bordje of sticker met “dit perceel wordt bewaakt met een beveiligingscamera” wil nog wel eens werken. Toch moet je nooit voor bluf gaan. Een beetje inbreker ziet al snel of de beveiligingscamera echt of nep is. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de beelden duidelijk zijn en gebruikt kunnen worden bij eventuele opsporing.

Een beveiligingscamera helpt je

Wanneer je de pech hebt gehad dat inbrekers bij je “op visite” zijn geweest, sta je negen van de tien keer letterlijk met lege handen. Want ze nemen alles mee wat los en vast zit. Door een beveiligingscamera op te hangen en te laten installeren, heb je in ieder geval de beelden. Hiermee kun je naar je verzekering en natuurlijk naar de politie. Wanneer je kiest voor een goede camera kun je er van op aan dat de beelden zeer bruikbaar zullen zijn.

Een beveiligingscamera kan het niet alleen

Zelfs wanneer je het hele perceel vol hangt met beveiligingscamera’s, moet je er natuurlijk alsnog voor zorgen dat je het de (potentiële) inbrekers niet te gemakkelijk maakt. Zorg er dus voor dat je al je deuren goed op slot hebt. Niet alleen wanneer je er niet bent, maar ook wanneer je gaat slapen. Zorg ervoor dat ook dat kleine toiletraampje goed dicht zit. Inbrekers hebben genoeg aan een zeer kleine doorgang. Heb jij je handtas altijd in de gang hangen? Niet meer doen. Er zijn tegenwoordig methoden waarbij ze met een apparaatje de code van jouw autosleutels van buiten af kunnen kopiëren.
Beveiligingscamera