De voor- en nadelen van PVC vloeren

PVC vloer

De PVC vloeren worden steeds vaker gelegd. Het is daarom goed om wat meer informatie aan te bieden over deze vloer. Het is een populaire vloer die uiteraard net als elke andere vloer zijn voor- en nadelen heeft. In dit artikel zullen deze voor- en nadelen besproken worden.

Voordelen van PVC vloeren

We willen beginnen met de voordelen van een PVC vloer:

  • Ten eerste is de PVC vloer te combineren met een vloerverwarming. De vloer kan deze warmte aan en gaat er daarom niet anders uit zien (dit is bij sommige andere vloeren wel het geval). Het uiterlijk van uw vloer blijft hetzelfde.
  • Ten tweede zijn platte plinten overbodig. De PVC vloer wordt zo strak mogelijk bij de muur gelegd dat deze plinten niet meer nodig zijn.
  • Ten derde is het onderhoud van de vloer enorm makkelijk. Uiteraard zal je moeten blijven stofzuigen, maar dat is het dan ook. Het enige dat handig kan zijn is eens in de zoveel tijd een PVC-reiniger te gebruiken. Hierdoor zal je er zelf langer plezier van beleven.
  • Tot slot is de vervanging van een vloer erg makkelijk. Het kan altijd gebeuren dat om een of andere reden uw vloer beschadigd raakt. Bij PVC vloeren is het heel makkelijk om een gedeelte van de vloer te vervangen, zonder meteen de hele vloer te hoeven vervangen. Dit kan veel geld schelen wanneer je dat vergelijkt met andere vloeren.

Nadelen van PVC vloeren

Uiteraard heeft elk voordeel ook zijn nadeel. Zo ook bij de PVC vloer. Het voordeel dat je de PVC vloer in bijna elke prijsklasse kan kopen, zorgt gelijk voor een belangrijk nadeel:

  • De vloer moet volledig egaal zijn. PVC is een dun materiaal en dit ga je bij een niet egale oppervlakte dus zien
  • De kwaliteit is niet altijd even goed

Kwaliteit van de PVC vloer

De toelichting op het laatste punt volgt hier en is vrij duidelijk. De kwaliteit verzwakt bij aanbieder die goedkoper zijn. De kans is namelijk groter bij een goedkope vloer dat ze beschadigd raken. Bij een kwalitatieve vloer kan je er langer mee doen en blijft die langer mooi. Hiermee zal uiteindelijk ook meer geld besparen. Wanneer je een kwalitatieve PVC vloer wilt, dan kost dat in eerste instantie dus ook een stuk meer geld per vierkante meter. Je betaald dus een stuk meer voor kwaliteit, maar dan heb je ook wat!

Ben je op zoek naar nog meer informatie over de PVC vloer? Bekijk dan eens onze website via de eerdere gegeven link. Daar staat nog meer informatie over de vloer. Of kom gezellig langs bij een van onze showrooms voor extra informatie en een lekker bakje koffie.