Met een keramische bbq is je tuin compleet

Keramische bbq

Je zou denken dat je tuin helemaal klaar is als de schutting staat, de planten geplant zijn en je terras is aangelegd. Toch vergeet je dan nog een belangrijk ingrediënt: de keramische bbq. Want een tuin wordt pas een thuis als je er ook lekker kunt eten. Een keramische bbq is een echte aanwinst voor je tuin. Zo’n barbecue ziet er schitterend uit en je kunt er ook nog eens heerlijke gerechten op bereiden. Twee vliegen in één klap dus!

Een keramische bbq is een aanwinst voor je tuin

Want zo’n keramische bbq is in veel kleuren te koop. Ga je voor heel stoer en dus compleet zwart? Geen probleem. Wil je liever met knalrood wat kleur in je tuin brengen? Geen probleem. Wil je dat de keramische bbq wat meer op gaat in je groene tuin? Kies dan voor een groen exemplaar. Een keramische bbq komt altijd van pas. Zowel op zwoele zomeravonden als voor het bereiden van het kerstdiner. Je kunt er namelijk van alles op bereiden. En het is nog een prachtig object in je tuin ook.

Een keramische bbq buiten laten staan?

Een keramische bbq is over het algemeen hartstikke zwaar. Je zet ‘m een keer neer en daar blijft ‘ie dan staan. Want even verslepen is echt geen optie. De barbecue is hartstikke sterk en gaat lang mee. Om ‘m toch wat tegen de elementen te beschermen kun je er een speciale hoes bij bestellen. Zo bescherm je de barbecue tegen regen en de vorst. Je zorgt er natuurlijk wel voor dat je de barbecue goed schoon en leeg maakt voor je de hoes eroverheen doet. Zo heb je jarenlang plezier van deze barbecue.

Gezellig rond de keramische bbq

Behalve dat de barbecue er schitterend uit ziet, is het ook nog eens een fantastisch apparaat om de meest heerlijke gerechten op te bereiden. Wat denk je van heerlijke hamburgers en saté? Maar ook slow cooking kan je op deze barbecue prima doen. Door het dikke keramiek blijft de temperatuur constant en kun je gemakkelijk uren bakken en braden. En wat denk je van marshmallows? Je kunt deze ook boven de keramische bbq prima roosteren. Net als stokbrood (op een échte stok). Pulled pork of pulled chicken is ook geen probleem. Zelfs pannenkoeken en poffertjes kun je bereiden op dit prachtige apparaat. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je kolen op voorraad hebt.
Keramische bbq