Leiding verstopt in je badkamer? Lees hier wat te doen!

ontstoppingsbedrijf regio rotterdam

Jullie wonen net in jullie nieuwe huis, hebben net de hele badkamer verbouwd en dan loopt het water in de douche niet weg. Vaak is een verstopte leiding het gevolg van jarenlang gebruik waarbij er vuil, haren en zeepresten in de leidingen terecht komt. Een verstopping is niet altijd te voorkomen, maar wel uiterst vervelend, neem daarom contact op met ontstoppingsbedrijf regio Rotterdam.

Zelf aan de slag

De lokale vakman staat 24/7 voor je klaar om jouw problemen op te lossen. Ze gaan altijd uiterst voorzichtig te werk om ervoor te zorgen dat je leidingen niet beschadigen. Zelf je riool ontstoppen kan ook, maar de kans is aanwezig dat je meer kapot maakt dan dat je oplost. Bij het verkeerd gebruiken van ontstoppingsmiddelen kun je leidingen beschadigen, ben hier dan ook uiterst voorzichtig mee. Zeker wanneer je je interieur net verbouwd hebt. Het zou zonde zijn als je gloednieuwe douche deels uitgebroken moet worden om je leidingen te vervangen.

De oplossing

De vakman komt bij je langs om een rioolinspectie te doen, dit is altijd stap één voor de ontstopper. Met een camera wordt de getroffen leiding geïnspecteerd. Door deze inspectie wordt in kaart gebracht wat het probleem is en hoe groot het probleem is. In veel gevallen gaat het om verstopping door vuil, zeepresten en haar. Maar schade aan het riool en verzakkingen komen ook aan het licht met deze inspectie. Na de inspectie stelt de vakman een plan van aanpak op, deze wordt met jou besproken voor de vakman aan de slag gaat. In dit plan van aanpak worden ook de kosten beschreven, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Als je akkoord gaat met de kosten, dan gaat de vakman aan de slag. Met zijn speciale middelen en gereedschap lost hij het probleem voor je op zonder schade aan de leidingen aan te richten. Vaak zijn het routineklusjes, hij kan dit dan ook prima alleen af. Als er meer aan de hand is dan een simpele verstopping, zal de vakman er ook alles aan doen om je probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Het is er de vakman alles aan gelegen om de verstopping snel op te lossen.

Verstopping vermijden

De vakman doet alles wat binnen zijn mogelijkheden ligt om het probleem permanent te verhelpen, hier kun je zelf ook bij helpen. Wanneer een leiding veelvuldig belast wordt, is de kans op verstopping groter. Denk hierbij aan meerdere douche bezoeken per dag, in bad gaan is nog schadelijker voor de leidingen. Het is afhankelijk van hoeveel rotzooi er in het water terecht komt, of de leiding verstopt zal raken. Probeer ervoor te zorgen dat haren zo min mogelijk in de leiding terecht komen. Haren zijn een belangrijke oorzaak voor verstoppingen.

Heb je last van rioolproblemen? Twijfel dan niet, maar neem direct contact op met rioolprobleemwkijt.nl dan wordt je probleem zo snel mogelijk verholpen!