Een mooie parketvloer voor niet teveel geld? Het kan!

Parketvloer

Staat een mooie parketvloer al heel lang op jouw wensenlijstje, maar vind je ze vaak te duur? Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt nu een schitterende parketvloer leggen voor niet al te veel geld. Je hebt dan evengoed een vloer van zeer goede kwaliteit en natuurlijk kies je precies de kleur die jij het mooist vindt. Want een parketvloer voegt echt wel iets toe aan je woonbeleving. Het is logisch dat deze vloeren niet heel erg goedkoop zijn. Maar het is ook weer onlogisch dat ze in de meeste gevallen echt niet te betalen zijn.

Een parketvloer voor in een klassiek interieur

Wanneer je een klassiek interieur wilt, bijvoorbeeld met zware, donkere meubelen, dan is het wel zaak daar een parketvloer bij te vinden die erbij past. Want zomaar een goedkoop vloertje leggen haalt je hele interieur naar beneden. Je wilt genieten van je meubels in combinatie met de juiste vloer en het juiste behang. Zo komt alles het best tot zijn recht. En daar hoef je echt niet bejaard voor te zijn hoor!

Een parketvloer voor een modern interieur

In een modern interieur kies je natuurlijk de parketvloer die het best bij jouw gevoel past. De meubels zullen zeker niet allemaal uit dezelfde serie komen, je parket hoeft dus ook niet exact de kleur van je meubels te hebben. Je bent met een modern interieur nog vrijer om te kiezen wat je wilt. Dus dat doe je dan ook!

Een parketvloer voor een kleine woning

Wanneer je een kleine woning of woonkamer hebt, wil je je parket eigenlijk zo licht mogelijk houden. Je creƫert dan optisch het meeste ruimte. En dat is fijn. Met een donkere vloer maak je het hele interieur wat donkerder. En dus wat kleiner. Om veel ruimte te genereren zorg je dus voor een licht parket. Eventueel met een mooi kleed om de verschillende functies in de ruimte af te bakenen.

Een parketvloer voor een groot oppervlak

Wanneer je een groot vloeroppervlak hebt, kun je eigenlijk doen en laten wat je wilt. Zolang je budget het maar toelaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke parketvloer gelegd in visgraat of juist een vloer met de planken diagonaal of in de breedte. Wist je dat je ook mooie randjes in je parket kunt laten leggen? Zo lijkt het net alsof je een vloerkleed hebt liggen. Alleen is dit veel gemakkelijker met stofzuigen en dweilen.
Parketvloer